fbpx

Bygg din basgarderob herr

Vad är egentligen hörnstenarna i en garderob? Kostymen, självfallet, som gärna kompletteras med två kavajer, en lättare för sommaren och en i tweed för kyligare årstider. Ett antal skjortor för olika tillfällen, några tröjor, ytterplagg och inte minst skor. Extra byxor kanske. Definitivt ett par jeans. Och alla detaljer, som förmår att lyfta allt ett snäpp ytterligare.

Vem är du?

Det är viktigt att välja sådana plagg som du känner dig bekväm och hemma i. Och att garderoben är anpassad för livet du lever. Är du lantmätare eller uniformerad polis, har du andra behov än om du är jurist eller lärare.

Kostymer

En bra basgarderob innehåller en marinblå och en mörkgrå kostym i en fin ullkvalitet. Det viktigaste med kostymen är passformen, att den verkligen sitter bra. Ströms har ett stort sortiment av storlekar och passformer och hjälper dig gärna med justeringar av en skräddare, för att finslipa detaljerna.

En udda kavaj

En eller två udda kavajer är bra att ha, så du är redo för både värme och kyla. En klassisk klubblazer är mångsidig och användbar, liksom en kavaj i tweed till hösten. Till sommaren kanske en okonstruerad lättviktskavaj i en diskret ruta, som kan användas till både skjorta med slips eller fluga och till en t-shirt och ett par lätta chinos eller jeans.

Skor

Börja gärna med få par skor i riktigt god kvalitet. Ett par oxfordskor, som är det mest formella, i svart eller brunt skinn. Ett par bruna brogues i skinn eller mocka som ger ett helt annat intryck. Slutligen ett par bruna loafers i skinn eller mocka, för en ledigare look.

Skjortor

En vit skjorta är ett måste i basgarderoben, frågan är vilken krage du väljer? Lite förenklat kan man säga att cutaway är att föredra om du bär slips och en turndown om du vill ha uppknäppt eller bära fluga. En ljusblå skjorta bör ingå, kanske med en diskret rand eller ruta, eller i en ljus pastellfärg. Och en button-down skjorta som är mer informell och ledig.

Tröjor

Det kanske mest mångsidiga är att välja merinoull eller en bomullskvalitet om du vill ha ett lite svalare alternativ. V-ringat eller rundhalsat i en kvalitet och färg som passar dig. En cardigan är också bra att ha.

Byxor

Två par lätta bomullsbyxor och ett par grövre. Ett par manchesterbyxor. Ett par flanellbyxor. Ett par jeans. Tänk över hela året även här, så du väljer byxor som täcker behoven. I färger som du gillar. Jeansen bör vara ganska mörka och utan hål eller tydliga slitningar, då får du mest användning för dem.

Accessoarerna

Väskor, slipsar, flugor, scarves, näsdukar, bälten, strumpor. En fulländad matchning av detaljerna, som binder ihop helheten eller kanske bryter av den, gör det korrekta och snygga till något unikt och personligt. Eller med andra ord. Det är skillnaden mellan att följa modet och att ha en stil. Ett gott råd är att diskutera det med någon i butiken.

Boka gärna en tid med en av våra Personal Shoppers! Det är kostnadsfritt för dig som är med i Ströms Vänner. Läs mer och boka här.

Välkommen!

Ströms
Ströms
Ströms
Ströms
Ströms
Ströms