• SUMMER SALE
 • 30-50%
 • SUMMER SALE
 • {{ activeUsp }}
icons
icons 0
icons

Byxor

icons Filtrera
Varumärke (0/18 valda)
Byxor (0/8 valda)
Färg (0/9 valda)
Storlek (0/64 valda)
icons Sortera
153 produkter
Visa fler Visa fler

Vanliga frågor om herrbyxor:

 • Vart kan man köpa snygga byxor online?
  Ströms har ett stort utbud av snygga byxor som passar alla tillfällen. Botanisera bland eleganta kostymbyxor för kontoret eller bekväma chinos till vardagen. Vi erbjuder stilrena byxor i olika modeller från varumärken så som Mason's, HILTL, Berwich, Jacob Cohën, Hansen & Jacob och Oscar Jacobson.
 • Vilka är de mest populära typerna av herrbyxor?
  Ströms satsar på ett utbud av byxor som är tidlöst och evigt relevant. Populära typer av herrbyxor som vi alltid erbjuder är chinos, dressbyxor, 5-ficksbyxor, kostymbyxor, flanellbyxor, linnebyxor, manchesterbyxor och ullbyxor. Italienska Mason's populära chinosmodeller Milano och New York är klassiker i vårt sortiment som ständigt håller sig trendiga genom att erbjuda en bred variation av färger som passar säsongen.
 • När är byxor för korta?
  Hur långa ett par byxor ska vara varierar på byxans modell och din personliga preferens. En tumregel är att byxan precis ska nå skons ovankant när du står rakt. Baktill kan byxbenet vara längre och då max cirka 1 cm från golvet. Detta gäller framförallt kostymbyxor. Välj byxans längd efter din egen kroppstyp och se till att prova byxorna för att vara säker på korrekt passform. I vår byxguide kan du läsa mer om olika byxlängder och dess skillnader: https://www.stroms.com/byxguide-att-tanka-pa-nar-man-koper-byxor/
 • Vad är skillnaden mellan slim fit och regular fit i byxor?
  Byxors passform benämns ofta i slim- eller regular fit och syftar på hur smala eller vida byxbenen är. Slim fit har smala byxben som följer benets form från lår till ankel. Regular fit är en mer klassisk modell som är något vidare kring lår, knä och ankel utan att vara löst sittande. Regular fit kan även benämnas som "normal passform" och är det vanligaste man hittar i herrbyxor. Både slim- och regular fit kan dock upplevas olika beroende på modell och din kroppsform, så prova gärna byxorna så att du vet att modellen passar dig.
 • Vad menas med rålängd?
  Många tillverkare levererar sina byxor med så kallad rålängd. Det innebär att byxan inte är upplagd från början utan avses läggas upp efter dina önskemål. Men oavsett om byxan har rålängd eller inte går det att korta byxan och oftast även att lägga ned den ett par centimeter.
 • Hur ska byxor sitta i midjan?
  En byxa ska kännas behaglig när du knäpper den och de ska sitta uppe i midjan utan att du måste spänna åt dem med ett bälte. Att sy in midjevidden på ett par byxor är en av de enklaste och minst kostsamma ändringarna du kan göra. Det är vanligtvis även möjligt att släppa ut en byxa i livet, men det krävs då att det finns sömsmån i byxans baksöm, vilket de flesta kvalitetsbyxtillverkare har. Man ska dock ha i åtanke att det i vissa material tex. bomull kan lämnas synliga spår av de gamla stygnen. Om du hamnar mellan två olika storlekar så är det oftast därför att föredra att välja den större storleken. Då har skräddaren större förutsättningar att sy om byxan.
STRÖMS MAN & WOMAN

Välj avdelning

Man
Kvinna