• SUMMER SALE
 • 30-50%
 • SUMMER SALE
 • {{ activeUsp }}
icons
icons 0
icons

Rockar

icons Filtrera
Varumärke (0/14 valda)
Rockar (0/5 valda)
Färg (0/6 valda)
Storlek (0/14 valda)
icons Sortera
49 produkter
Visa fler Visa fler

Vanliga frågor om herrockar:

 • Hur lång ska en rock vara?
  Hur lång en rock ska vara beror på hur lång du själv är och vilken stil du gillar. En klassisk längd som klär de flesta är en rock som slutar strax över knäet. En lång rock som går nedanför knäet är också elegant och passar bra när det är kyligare väder ute. Hellånga rockar är inte fullt lika vanligt men får en sofistikerad känsla. Vi rekommenderar att du provar kappan så du vet att du trivs i längden och att den passar din kroppsform.
 • Vilken färg på rocken?
  Beige är en klassisk färg på rock som funkar under såväl vår som höst. Det är en tidlös färg som ljusar upp och passar in i många sammanhang. Svarta och gråa rockar är en ständig favorit. De är neutrala, enkla att matcha och färger som passar år efter år. Navy eller mörkblå är en utstickare för den som inte vill ha en riktigt så mörk rock som svart, men som fortfarande vill ha en subtil ton. En mörkblå rock känns elegant och sofistikerad och är speciellt fin på våren och hösten.
 • Hur långa ska ärmarna vara på en rock?
  Ärmarna på en rock ska vara längre än plaggen du har under, exempelvis då en skjorta eller kavaj, för att skydda de underliggande plaggen mot väder och vind. Vi rekommenderar att du har en kavaj på dig när du provar ut en rock, där rockens ärmar bör vara ca 1 cm längre än kavajens.
 • Är rockar varma? Kan man ha rock på vintern?
  Du kan absolut ha rock på vintern, det är faktiskt en av de bättre alternativen tack vare rockens tilltagna längd. Dunrockar är perfekta att bära på vintern då de är dunstoppade, varma, har vanligen luva och värmer både över- och underkropp. Även ullrockar håller värmen bra under vinter, men är inte fullt lika varma som dunrocken. Upptäck klassiska och trendiga rockar som håller hög stilnivå samtidigt som du slipper frysa.
 • Vad betyder paletå?
  Paletå är en traditionell modell av ullrock som har en rak passform och saknar skärp och slejf i ryggen. Paletån har sitt ursprung från 1830-talet och användes både till vardags och vid högtider. Idag är paletå inte en lika vanlig modell av rockar, men det är en klassiker som håller sin elegans.
 • När kan man använda rock?
  Rocken kan användas året runt beroende på vilket material den är tillverkad av. En rock i ull är det perfekta höstplagget som lyfter vilken klädsel som helst. När vintern närmar sig passar det att plocka fram dunrocken som håller värmen tack vare sin dunstoppning. På våren kan du istället vända sig till en car coat eller trenchcoat som svalare modell av rock. Under sommartid klarar man sig ofta utan ytterplagg, men en regnrock kan vara bra att ha till hands när solen lyser med sin frånvaro.
STRÖMS MAN & WOMAN

Välj avdelning

Man
Kvinna