• SUMMER SALE
 • 30-50%
 • SUMMER SALE
 • {{ activeUsp }}
icons
icons 0
icons

Skjortor

icons Filtrera
Varumärke (0/16 valda)
Skjortor (0/10 valda)
Storlek (0/36 valda)
Färg (0/13 valda)
icons Sortera
442 produkter
Visa fler Visa fler

Vanliga frågor om herrskjortor:

 • Vilka skjortor är bäst?
  Den blåa skjortan är något som varje man bör ha i sin garderob, det är den perfekta allroundskjortan som både funkar till vardags och arbetet. Skjortan bör vara i en modell som kan bäras med kavaj och utan, exempelvis en ljusblå skjorta i twill, poplin eller oxford. En moderate cut away-krage eller vidare cut away-krage anses som mer formella än en button down-krage.
 • Vilken typ av skjorta till kostym?
  Till klädkod mörk kostym så är vit skjorta i en finare tygkvalitet det korrekta valet. Till detta kan du bära slips eller fluga beroende på tillfället. En ljusblå eller småmönstrad skjorta är också elegant att bära till kostym, men då inte till lika formella tillställningar som där det förväntas vit skjorta. Till en ledig kostym så som flanellkostym eller tweedkostym kan du välja mer avslappnade skjortor i just flanell eller bomull.
 • Hur mäter man skjortstorlek?
  Skjortstorlekar anges vanligen med endast kragstorlek, det vill säga halsmåttet i centimeter. För att hitta din storlek tar du ett måttband och mäter omkretsen på din hals precis under struphuvudet. Se till att bekvämt få plats med ett finger mellan måttband och hals för att skjortan inte ska sitta för tight kring halsen.
 • Hur många skjortor bör man ha?
  Hur många skjortor man behöver är helt upp till varje mans livsstil och behov, men en tumregel är att man bör ha åtminstone 10 skjortor i sin garderob. Detta är räknat på om skjortorna används till arbetet. 10 stycken skjortor gör att man endast behöver tvätta ungefär varannan vecka och sliter mindre på varje skjorta. Se till att ha olika typer av skjortor som fyller olika behov, stilar och tillfällen.
 • Hur många dagar kan man ha en skjorta?
  En skjorta kan användas cirka 1-3 dagar innan den bör tvättas. Undvik onödigt tvätt och slitage för att förlänga plaggets livslängd. Istället för att tvätta i tvättmaskin kan skjortor hängas upp och vädras mellan användning för att få bort lukt och odör. Grövre skjortor i flanell eller ull kan användas många fler gånger innan tvätt. Använder du en T-shirt under skjortan kan skjortan även användas långt fler än 3 gånger innan tvätt.
 • Vilket tyg till skjorta?
  Skjortor finns i många olika tyger men en skjorta i bomull är ofta det självklara valet. Välj mellan kvaliteter så som twill, oxford, poplin och bomullsflanell som alla har olika uttryck och egenskaper. Bomull är ett mångsidigt naturmaterial som svalkar skönt och har en behaglig känsla mot huden. Till sommaren är det populärt att bära tunna linneskjortor som är optimala vid varmt väder.
STRÖMS MAN & WOMAN

Välj avdelning

Man
Kvinna