• 1-3 DAGARS LEVERANSTID
  • BESTÄLL ONLINE & HÄMTA I BUTIK
  • EXKLUSIV PRESENTINSLAGNING
  • {{ activeUsp }}
icons
icons 0
icons
HISTORIEN OM STRÖMS

Ströms grundare Carl-Hilmer Ström slog upp dörrarna till butiken på Regeringsgatan 19-21,

år 1906. Familjen Ström förstod snabbt att Stockholms stadsbild stod under förändring och öppnade därför 1939 en butik i den klassiska korsningen Kungsgatan/Sveavägen. Under åren som gått har den fått epitetet Strömshörnan och är en klassisk mötesplats för många Stockholmare. 1959 lät man bygga nuvarande entresolplan där vår dam & konfektionsavdelning ligger. 

Inför Ströms hundraårsjubileum 2006 genomgick butiken en omfattande upprustning.

 

Genom åren har Ströms fått många utmärkelser på nationell nivå så som Årets butik 2004 och Årets Multibrandbutik 2008, utsedda av Svensk Handel och Habit. 2015 designades en helt ny damavdelning med större yta och Ströms exklusiva chambre séparée för tidsbokning, Purple Room lät byggas. Ströms är än idag privatägt och drivs i samma anda som familjen Ström.

Kvalitet, personlig service och ett handplockat sortiment från de bästa tillverkarna i vår egen tolkning gör att vi än idag är en av de ledande och mest anrika premiumklädbutikerna i Europa. 

1906

Året då Carl-Hilmer Ström öppnar sin butik på Regeringsgatan 19-21. 

1928

Sonen Einar Ström tar över som VD för den redan etablerade och välkända butiken.

1939

Verksamheten expanderar och en ny butik öppnas upp i de nuvarande lokalerna i Centrumhuset, i korsningen Kungsgatan och Sveavägen. 

1959

Butiken på Regeringsgatan stängs för att lägga all energi i Stockholm på Kungsgatan. Våningsplan 1 byggs och dagens utformning tar sin form. Familjen Ström driver även butiker i Göteborg och Malmö samt en sommarbutik på Marstrand.

1960

60-talet har inte hunnit halvvägs när Einar Ströms bror Alvar tar över som VD. Nu har Ströms fyra hela plan i Centrumhuset, ett stort skrädderi och över 200 anställda, varav de flesta är sömmerskor. 

1972 

Familjen Ström släpper ägandet efter 66 år och verksamheten drivs av brittiska Austin Reed i tio år som satsar på detaljhandeln i norden.

1982 

Ströms blir återigen privatägt.  Austin Reed säljer sin verksamhet till de respektive butikscheferna. Här skiljs ägandet mellan butikerna i Stockholm och Göteborg. Ny ägare i Stockholm är Berner Lindström, som arbetade i hela 47 år på Ströms.

 

1996

Torbjörn Rusck, som utbildats till textilekonom vid Högskolan i Borås, tar över som VD. Nu är Ströms en av Sveriges äldsta och mest välkända klädaffärer, där tradition, stilkänsla och en god köpmannased förs vidare mellan generationer. 

2006

Ströms firar 100 år! Naturligtvis med en ordentlig fest för 500 gäster. Firandet fortsätter hela året, som blir ett av de bästa under de hundra åren. Butiken genomgår året innan en full renovering och är i toppskick som hundraåring.
 

2014

Ströms Man & Woman firar 75 år på Kungsgatan i samma lokaler. PURPLE ROOM, Ströms chambre séparée invigs. En exklusiv möjlighet till privat tidsbokning för alla Strömsvänner. En skräddarsydd shoppingupplevelse för made to measure eller för att bygga en garderob med en personal-shopper. 

 

2015

Ströms Man & Woman firar 111 år och Ströms nya damavdelning invigs! Många år har gått sedan Carl Hilmer Ström öppnade butiken på Regeringsgatan i Stockholm. 111 år med stil och omtanke för våra kunder! En stor fest hålls för våra Ströms Vänner.
 

2020 

Ströms Man & Woman är en av de ledande butikerna i Skandinavien i sin nisch. Som för nästan alla fysiska butiker är det ett mycket tufft år präglat av Corona. För att nå de kunder som inte kommer in till Stockholm så öppnar Ströms i November upp en  onlinebutik.

STRÖMS MAN & WOMAN

Välj avdelning

Man
Kvinna