• SUMMER SALE
  • 30-50%
  • SUMMER SALE
  • {{ activeUsp }}
icons
icons 0
icons

Julklappstips för den stilmedvetne mannen

Vi vet att det kan vara en utmaning att köpa julklappar till stilintresserade män. Vanligtvis har de mycket specifika önskemål och inte sällan har de redan många fina saker. Ett noggrant detektivarbete med avseende på storlekar och preferenser gällande färger, material, modeller och varumärken kan då underlätta.    

För att göra det lättare för er som antar utmaningen så kommer här några julklappstips från våra egna experter inom ämnet, våra inköpare!  

Lamullströjan

Lammullströjor är som bäst när de kommer från Alan Paine. Garnerna kommer från det anrika spinneriet Z.Hinchliffe & Sons, som även är Europas äldsta. Lammullen är från lammens första klippning, vilket ger tröjorna en otroligt mjuk och följsam känsla. Hos oss hittar du ett stort urval av modeller och färger av denna tidlösa klassiker. För en stil som aldrig går ur tiden.

Flanellskjortan

En julklapp som går hem oavsett ålder eller stil tycker vi är Flanellskjortan. Exempelvis denna från Stenströms med normal passform designad med en välskuren button down krage. Tillverkad i lyxig bomullsflanell för en mjuk och behaglig känsla. Stilsäker en avslappnad dag på kontoret eller som ett värmande lager en kylig dag utomhus.

Parfymer

Att ge bort en parfym kan verka äventyrligt då doft är något väldigt personligt. Men ibland måste man våga för att vinna. Parfymhuset Eight & Bob har flera eleganta essenser, ett exempel är Nuit de Megéve som för tankarna till frisk alpluft och stunder vid brasan. Helt enkelt en svårslagen doft i juletider. 

Tofflor

Klassiska sammetstofflor för män är sedan länge ett väldigt omtyckt julklappstips. Tillverkade med skickligt hantverk i norra Italien. Ströms karaktäristiska skräddarsymbol med lejonet och saxen är elegant broderad framtill.

Weekendbagen

Stilintresserade män brukar värdesätta hög kvalitet. En fin julklapp som betingar ett högt värde, men där man får mycket kvalitet för pengarna är den klassiska weekendbagen från den italienska läderaccessoarspecialisten Dell'ga. Här har det inte tummats på vare sig kvalitet eller känsla. Handgjord i Italien i exklusivt präglat kalvskinn. En förstklassig premiumväska för den som bara nöjer sig med det allra bästa.

Mössor

Ingen mössa är mer stilsäker och mångsidig på vintern än den ribb- eller kabelstickade mössan. Lättmatchad till såväl ledig som mer formell stil. Förslagsvis vår egen Ströms Man, tillverkad i Italien i garn av ull och cashmere.

STRÖMS MAN & WOMAN

Välj avdelning

Man
Kvinna