• SUMMER SALE
 • 30-50%
 • SUMMER SALE
 • {{ activeUsp }}
icons
icons 0
icons

Jackor

icons Filtrera
Varumärke (0/17 valda)
Jackor (0/10 valda)
Färg (0/9 valda)
Storlek (0/27 valda)
icons Sortera
96 produkter
Visa fler Visa fler

Vanliga frågor om damjackor:

 • Vad gör en jacka varm? Vilken typ av jacka är varmast?
  Det som gör en jacka varm är dess material och fodring, där ull och dun är de varmaste alternativen. En större och bylsigare jacka är inte nödvändigtvis varmare än en tunnare. I regel är dun varmare än syntetisk stoppning och det finns också olika kvalitet på dunet. Många varumärken har tagit fram innovativa lösningar för att uppnå varma och stilrena jackor. Ledande på tekniska innovationer i ytterplagg är UBR och Moorer Verona som båda uppnår smidiga, tunnare jackor med hög värmenivå.
 • När är en jacka vattentät?
  Vattentäthet mäts i tusental mm vattenpelare, där 2000 mm vattenpelare är vattenavvisande. En jacka är vattentät för lättare regn eller ösregn under kort tid med betäckningen 5000 mm vattenpelare. 10 000 mm vattenpelare och över är helt vattentätt och ska kunna utstå kraftigt regn under lång tid. Många av UBR:s jackor står emot 20 000 mm vattenpelare vilket gör att de är vattentäta i extremväder under flera timmar.
 • Hur väljer man jacka?
  När du ska välja vilken typ av jacka du ska köpa kan det vara bra att fråga sig själv ett antal frågor så att du i slutändan har en jacka som passar dina behov. Hur varm är jackan? Under vilken säsong ska jackan bäras? Är jackan vind- eller vattentät? Har jackan innerfickor och utanpåfickor? Passar jackan in stil- och färgmässigt med din övriga garderob? Svarar du på dessa frågor så har du nog svar på vilken typ av jacka du vill ha och behöver.
 • Vilka jackor behöver man?
  Vilka och hur många jackor du behöver varierar beroende på din livsstil och klimatet där du bor. Med Sveriges fyra säsonger krävs åtminstone en varm vinterjacka, en mellanvarm höstjacka och en tunnare vårjacka. På sommaren klarar man sig ofta utan jacka och kan istället använda en tröja eller kavaj som ytterplagg. För att fylla basgarderoben rekommenderar vi därför att införskaffa dig en lång, varm, vattentät vinterjacka, en höstjacka som gärna också är vattentät och har tunnare fodring, samt en vårjacka i bomull eller annat svalt material.
 • Vart kan man köpa snygga jackor?
  På Ströms hittar du modemedvetna och stilfulla jackor från välkända varumärken så som Moorer Verona, Save The Duck, UBR, Max Mara , Barbour och Herno. Bland dessa hittar du funktionsjackor, vaxade jackor, parkas, dufflar, skepparkavajer, quiltade jackor, västar och dunjackor. Vi har vinterjackor, höstjackor, vårjackor och sommarjackor som fyller varje behov.
 • Vilken vinterjacka är bäst?
  Ska du välja en vinterjacka som funkar i många olika situationer och som framförallt är varm, är parkas ett bra alternativ. En parkas är en längre jacka med kapuschong eller huva, den har ofta dunfyllning och tekniska funktioner som vind- och vattenavvisande material samt praktiska fickor. Välj en parkas som passar din stil så har du en vinterjacka som tjänar dig bra i många år framöver.
STRÖMS MAN & WOMAN

Välj avdelning

Man
Kvinna