• FRI FRAKT FRÅN 1498 KR
  • HÄMTA I BUTIK
  • LEVERANSTID 1 - 3 ARBETSDAGAR
  • {{ activeUsp }}
icons
icons 0
icons
UTFORSKA POLO SHIRT

The Sartorial Project

AW21

The Sartorial Project är ett koncept som vuxit fram genom år av produktutveckling och samarbete med flera av de främsta tygleverantörerna och producenterna i världen. Tillsammans med Andreas Weinås ville vi skapa våra egna skräddade produkter som kombinerar italienskt hantverk med ett tidlöst och samtidigt kontemporärt snitt.

För hösten 2021 har vi förfinat konceptet ytterligare i såväl snitt som tygval. Med ett bredare kavajslag, en något generösare lårvidd och en balanserad midjehöjd har vi uppdaterat plaggen efter såväl våra egna som våra kunders preferenser.

Flanell

Vårt flanellprogram fortsätter att utgöra basen i kollektionen där vi för hösten arbetar med Vitale Barberis Canonicos klassiska kvalitet i färgerna beige, grått och brunt. För säsongen har vi valt att addera en matchande kavaj till byxan i beige som fungerar som ett perfekt ledigare alternativ långt in på våren.

HÖSTENS TYGER
Exempelbild

Herringbone

Som nyheter för hösten lanserar vi även två specifika kavajtyger. I mörkgrön ull med ett subtilt fiskbensmönster får man en avslappnad kavaj som passar lika bra till flanellbyxor, manchester eller ett par jeans i rådenim. Tyget kommer från det brittiska väveriet Marling & Evans men har till skillnad från klassisk tweed en mjuk och lyxig touch kombinerat med ett fantastiskt fall.

Exempelbild

Glencheck

Vårt andra kavajtyg för säsongen är en rustik glencheckruta i klassisk tweed från brittiska Abraham Moon. Med en brun/beige bas och inslag av såväl grönt som rött kan man med enkelhet kombinera kavajen med en rad olika färger från den övriga klädseln.

The Sartorial Jacket

Vår kavajmodell produceras precis som våra byxor i en ateljé utanför Neapel och kännetecknas av en fullkanvaskonstruktion med mjuka axlar och en rad handsydda detaljer. Kavajen har breda slag och en rullande 3-knäppning samt en klassisk längd som skall harmonisera med byxans något högre midja.

Ärmens avslut har vi valt att lämna utan knapphål och knappar för att man som kund skall få ärmlängd och knapphål helt anpassat efter sina preferenser. En skräddarändring vi självklart bjuder på vid köp av en kavaj från Sartorial Project.

The Sartorial Trouser

Även våra byxor har fått ett par nya tyger för hösten. Här har vi utöver de populära flanellkvaliteterna även adderat en liten sortering av byxor i sammetslen manchester. Dessa kommer i nyanserna beige och benvit och tanken är att de med fördel skall kunna kombineras med alla kavajer i höstens kollektion då byxor och kavajer säljs separat. 

Likt tidigare levereras alla våra byxor med rålängd så att de skall kunna anpassas exakt efter dig som kund. Dessa ändringar är självklart något som ingår i priset för respektive produkt.

The Sartorial Suit

Den grå flanellkostymen är enligt oss höstens kanske viktigaste hörnsten där byxan med enkelhet kan bäras för sig och tillsammans med kavajen bildar en klassisk kostym för nästan alla stunder. 

 

LÄS VIDARE

Senaste från The Journal.