• EXKLUSIV PRESENTINSLAGNING
  • BESTÄLL ONLINE & HÄMTA I BUTIK
  • FRI FRAKT FÖR MEDLEMMAR
  • {{ activeUsp }}
icons
icons 0
icons

7 typer av skjortor du bör ha i din garderob

I uppbyggnaden av en stilsäker basgarderob är skjortorna en viktig hörnsten. Här tipsar vi om 7 typer av skjortor som är designade och sydda för en tidlös och hållbar stil. Från business och vardag till avkoppling, nöjen och fest. Då vi i skrivande stund befinner oss mitt i hösten med vintern i antågande så väljer vi att tillfälligt hänga de utpräglade vår- och sommaralternativen åt sidan. Vi fokuserar i stället på skjortor som är gångbara året om, samt karakteristiska skjortor för höst- och vinterhalvåret.

1. KOSTYMSKJORTAN

Den universella skjortan för alla slags tillställningar. Den vita kostymskjortan med klassisk cut away-krage är ett stilsäkert kort oavsett om du är på väg till ett affärsmöte eller en formell tillställning (med undantag för den formella klädkoden högtidsdräkt). Kan med fördel bäras både med och utan slips även om vi som regel tycker slipsen sätter pricken över i:et.

2. FLANELLSKJORTAN

Flanellskjortan är en klassiker under höst- och vinterhalvåret. Det fantastiska med vissa flanellskjortor är den mjuka och luxuösa känslan i kombination med den anspråkslösa egenskapen att passa till många olika tillfällen. Flanelltygets mjuka finish gör skjortorna otroligt bekväma och på samma gång lyxigt eleganta vilket gör att de passar för såväl avslappnad som elegant stil.  

3. JEANSSKJORTAN

Jeansskjortan, eller denimskjortan är en mångsidig skjorta som går att använda året om och passar utmärkt för både ledig och dressad stil. Det är ett populärt plagg som varit med på många olika arenor och gör sig bra i alla dess olika tappningar. Matcha gärna med ett par riktigt ljusa byxor.

4. RANDIGA SKJORTAN

Den randiga skjortan finns i både casual och mer strikta utföranden, men har generellt sett en något ledigare framtoning än den vita skjortan. Där exempelvis Bengal Stripe Shirt från Eton är en av våra mest tidlösa och populära businesskjortor. Ett ypperligt sätt att liva upp en i övrigt klassisk enfärgad businessklädsel.  

5. OXFORDSKJORTAN

Oxfordskjortan är lika modern som tidlös och är en av de mest mångsidiga skjortorna året om. Avslappnat elegant med en distinkt textur. Vår egen oxfordskjorta från Ströms Man är ett lysande exempel. Där vi med stor noggrannhet har balanserat höjden på kragen och avståndet mellan kragsnibbarna och dess knappar för att få till en perfekt ”kragrullning”. Matcha avslappnat med chinos eller jeans eller mer uppklätt med kostym och stickad slips för en stilfull "business casual" stil.

6. OVERSHIRTEN

En overshirt eller skjortjacka kan beskrivas som en hybrid mellan en skjorta, kavaj och jacka. Ett mångsidigt plagg som kan bäras över en t-shirt, stickad tröja eller en vanlig skjorta med eller utan slips.   

7. MANCHESTERSKJORTAN

Ett stilfullt och behagligt alternativ under höst- och vintersäsongen är manchesterskjortan. Vi rekommenderar plaggtvättade alternativ av förstklassig bomull som ger varma färgtoner och lyxig känsla.