• FRI FRAKT FRÅN 1498 KR
  • HÄMTA I BUTIK
  • LEVERANSTID 1 - 3 ARBETSDAGAR
  • {{ activeUsp }}
icons
icons 0
icons

The Sartorial Project

Ambitionen att förena hantverk och kvalitet med bästa möjliga pris är något som alltid driver oss framåt. Med den nya kollektionen The Sartorial Project hoppas vi ha lyckats med just detta.

Bakgrund


The Sartorial Project är ett koncept som vuxit fram genom år av produktutveckling och samarbete med flera av de främsta tygleverantörerna och producenterna i världen. Tillsammans med Andreas Weinås ville vi skapa våra egna skräddade produkter som kombinerar italienskt hantverk med ett tidlöst och samtidigt kontemporärt snitt. Produkterna i den här kollektionen skall kunna utgöra basen av ens skräddade garderob och enkelt kunna varvas med ledigare plagg för maximal användningspotential. Vi har utgått från oss själva och tagit fram plaggen vi tycker bör finnas i alla mäns garderob för respektive säsong. Vi har velat utgå från vad vi tycker är de viktigaste delarna i ett skräddat plagg för att kunna erbjuda så mycket hantverk, kvalitet och design som möjligt. I vårens kollektion har vi valt att fokusera på klassiska tyger för våren men vi kommer allt eftersom addera plagg, tyger och modeller för alla säsonger och situationer.

Brun/Beige linne - Spence Bryson – 255 gr/m

Spence Bryson

Vårens kanske svalaste tygval kommer i tre olika nyanser från den nordirländska vävaren Spence Bryson. Deras linnekvaliteter är kända världen över för sin unika finish som ger en styvare känsla och trots den relativt lätta vikten får de ett fantastiskt fall i såväl byxa som kavaj. Linnets naturliga egenskaper gör det till den svalaste av alla tygval under varma sommardagar och de lätta skrynklorna som karaktäriserar tyget gör att man utan problem kan bära kavaj och byxa separat för en avslappnad känsla.

Grå Fresco – Hardy Minnis – 280/310 gr/m


Det hårt tvinnade ullgarnet ger ett motstånd mot skrynklor vilket gjort tyget till en favorit bland affärsmän på resande fot. Efter timmar i en flygstol eller vid ett middagsbord återhämtar sig tyget till sitt ursprungsstadie och ger knivskarpa pressveck. Den andra minst lika viktiga egenskapen är den glesvävda strukturen som möjliggör för luft att enkelt passera genom tyget och gör Fresco till ett av det mest svalkande alternativen man kan bära under sommarhalvåret. Tygets formella känsla gör det också perfekt för bröllop och fester där t ex mörk kostym påbjuds.

 

Hardy Minnis

Uttrycket ”Fresco” har länge haft en mytisk status bland stilintresserade män. Denna specifika ullkvalitet från brittiska Hardy Minnis kännetecknas av ett hårt tvinnat ullgarn och vävs glest vilket kombinerar två av de viktigaste egenskaperna i en kostym för sommaren.

The Sartorial Jacket

The Sartorial Jacket

Vår kavaj ur serien Sartorial Project förenar hantverk och kvalitet med bästa möjliga pris. Den produceras i Neapel med en exklusiv full kanvas-konstruktion som innebär att kavajens sydda mellanlägg sträcker sig längs hela kavajens framstycke och bidrar till stadga och form. Den rullade tre-knäppningen avslutas i breda slag som tillsammans med den mer traditionella längden balanserar upp kavajens lägre knäppning. Ärmens avslut har vi valt att lämna utan knapphål och knappar för att man som kund skall få ärmlängd och knapphål helt anpassat efter sina preferenser. En skräddarändring vi självklart bjuder på vid köp av en kavaj från Sartorial Project.

The Sartorial Trouser

The Sartorial Trouser

Vår byxa ur Sartorial Project har en klassisk silhuett där den högre midjan kombinerat med en generös passform ger en smickrande och elegant silhuett. Byxan har ett förlängt midjeband och enkel plisséring samt side adjusters på respektive höft. Detta ger ett rent och avskalat intryck utan bälteshällor och kan bidra till att korrigera passformen i midjan under dagen. Byxans avslut är av så kallad rålängd vilket innebär att den kan anpassas helt efter bärarens längd och preferenser kring slag. Byxuppläggning är självklart en kostnad som vi bjuder på vid köp av en byxa från Sartorial Project.

 

LÄS VIDARE

Senaste från The Journal.