fbpx

Slipsguider

En vacker och välknuten slips ger alltid ett elegant intryck. Tänk på att slipsen lever längre om du är försiktig när du knyter och knyter upp din slipsknut, oavsett vilken variant du avser att använda.

Four in hand är den vanligaste slipsknuten och oftast det första sätt man lär sig att knyta. När den moderna slipsen blev populär på 1850-talet kom four in hand att bli favoriten. Det är även den knut som brittiska skolpojkar använde för att knyta slipsen i sin skoluniform. Knuten blir smal och assymetrisk och lämpar sig bäst för skjortor med smalare öppning vid kragen. Har du en tunnare silkesslips passar det utmärkt att göra en four in hand. Knuten görs med den enklaste knytningen; över, under, över, runt och ner i öglan.

Halv-Windsor är en klassiker och oftast den andra slipsknuten vi lär oss. Den är symmetrisk och av mellanstorlek. En välknuten halv-Windsor har en tydlig traingel till knut. Även om den kallas just för en halv Windsor så är den inte ens hälften så stor som den episka Windsor-knuten.

En Nicky är en elegant och mycket användbar slipsknut som storleksmässigt ligger mellan en hel Windsor och en four in hand. Den är symmetrisk och inte överdrivet stor. En Nicky är annorlunda på det sätt att du börjar knyta den med slipsen liggandes på avigsidan. Passar utmärkt även till lite mer robusta slipsar av t.ex. ull.

Tillbaka till stilguider

Ströms

Four in hand – steg 1

Ströms

Four in hand – steg 2

Ströms

Four in hand – steg 4

Ströms

Four in hand – steg 3

Ströms

Four in hand – steg 5

Ströms

Four in hand – steg 6

Ströms

Windsor – steg 1

Ströms

Windsor – steg 2

Ströms

Windsor – steg 4

Ströms

Windsor – steg 3

Ströms

Windsor – steg 5

Ströms
Ströms

Nicky – steg 2

Ströms

Nicky – steg 1

Ströms

Nicky – steg 4

Ströms

Nicky – steg 3

Ströms

Nicky – steg 6

Ströms

Nicky – steg 5