Måttsytt

Syftet med måttsytt är att få en perfekt passform och en personlig prägel på plaggen. Hos Ströms Man erbjuder vi made to measure från Corneliani, en av världens mest ansedda kostymtillverkare. Det innebär att du väljer vilket tyg och vilken modell du vill ha på din kostym eller kavaj. Sedan tar vi dina mått i butiken och skickar dem till Cornelianis fabrik Mantova i det norditalienska Lombardiet.

När ditt plagg är sytt och har levererats till butiken, provar du av det och vi gör korrigeringar om det behövs.

Corneliani har en väldigt sofistikerad made to measure med ett fantastiskt hantverk och finish. Och tygerna är exceptionellt fina. Vi har ett otroligt brett utbud av tyger att välja bland, med många fler valmöjligheter än bland de färdiga plaggen i butiken.

Slutprodukten blir därefter. Något långt utöver det vanliga.

Även svenska Oscar Jacobson erbjuder made to measure, men där i en lite enklare form, där vi utgår från standardstorlekar och sedan mäter för att notera avvikelser från den storleken (till exempel en storlek 50 men med 2 cm längre ärm).

Tiger of Sweden talar istället om made to order vilket innebär att du väljer tyg ur ett rikt urval och sedan sys det upp i en färdig modell och storlek. Dvs snarare ett val av unikt tyg än måttsytt.

För skjortor erbjuder vi made to measure från Stenströms och Eton. Ett fantastiskt sätt att få den perfekta passformen och sätta en personlig prägel på sin skjorta. Kanske med ett diskret broderat monogram? Du väljer tyg, vi tar mått och skickar dem till Stenströms eller Eton – och de syr upp skjortan efter måtten. Du provar sedan av skjortan i butik.

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor om måttsytt hos Ströms.

Ströms
Ströms
Ströms
Ströms
Ströms
Ströms
Ströms